journeyofalifetime.reismee.nl

Nepal en Chengdu (China)

Lieve familie en vrienden,

Helaas hebben we op dit momentgeen foto's van Nepal, wegens technische problemen hier in China kunnen we geen foto's van de oude geheugenkaart uploaden. Zodra de problemen zijn opgelost zetten we ze online. Gelukkig staan er al wel foto's op facebook, dit geldt alleen voor de mensen die al vrienden met een van ons drieen is aangezien we geen nieuwe vrienden kunnen accepteren hier China, facebook is geblokkeerd door de overheid.

Alweer bijnadrie weken geleden kwamen we aan in Nepal. Vanaf moment1 was Nepal een verademing met zijn rustige, schone straten en de prachtige natuur. Vanaf de grens zijn we meteen doorgegaan naar Chitwan N.P, een in de jungle gelegen park met veel verschillende diersoorten. We hebben hier samen met Kevin en Dominique, twee nederlanders die we ontmoet hebben in de bus van Varanasi naarde grens van Nepal, een safari gedaan. In de ochtend vanaf de rug van een olifant en in de middag met een jeep. Tijdens de safari hebben we vooral heel veel neushorns gezien, maar ook krokodillen, buffels en beren. Helaas hebben we de gehoopte tijgers niet gezien.

Na een paar dagen zijn we met zijn vijven doorgereisd naar Pokhara, om vanaf daar een trektocht door de Himalaya te maken. En zo vertrokken we twee dagen later voor een trektocht van acht dagen richting het Annapurna base camp. De trektocht was soms zwaar maar de prachtige natuur compenseerde dat ruimschoots. Helaas hebben we base camp niet kunnen bereiken omdat het te gevaarlijk werd vanwege vele lawines en zware sneeuwval. Foto's van de trektocht zeggen veel meer dan onze woorden dus hopelijk kunnen we zezo snel mogelijk uploaden.

Terug van onze trektocht vielen we met onze neus in de boter, Holi was in volle gang. Het was een ontzettend bijzonder en gezellig feest. Samen met veel Nepalezen en toeristen hebben we Holi gevierd. Alle kleding daarna hebben we helaas moeten weggooien!

Nadat wenog een paar dagen in Pokhara zijn geweest, zijn we nu weer met z'n drieen en gisteren naar Chengdu gevlogen. Vandaag zijn we (Matthijs en Lot) naar het Research Base of Giant Panda Breeding geweest. Een geweldige ervaring,ik had niet durven dromen ooit met een panda te mogen knuffelen! Gelukkig staan van vandaag wel foto's online.

Veel liefs en de foto's komen zo snel mogelijk!

david

mooi om jullie verhalen te lezen! kunnen jullie alleen niet beter die foto's op flickr zetten? op die reismee zijn ze amper 400px breed, dat doet de ervaring in beeld geen goed voor de thuisblijvers! op flickr kunnen we dan een fullscreen slideshow aanzetten :)

Stef

Mooi verhaal, geniet er van!!

Max

Ziet er genieten uit zeg. veel plezier nog!

carla

wat een ervaringen. Geniet ervan. Wat zielig die dieren daar allemaal in India, je zou ze zo mee willen nemen

Claasje

Ahhh lotje! Wat heerlijk dat je eindelijk je pandaatjes hebt kunnen kroelen. Ik weet dat dat een hele grote droom van je was! Ik geniet telkens weer van de verhalen en foto's geniet ervan lieve mensjes. Jullie verdienen het. Ik mis je wel hoor lotje.

Dikke kus,
je nicht

Norbert

Wow, wat gaaf om te lezen, veel plezier!
En ik, ik kijk uit naar jullie volgend verhaal.

Hilde

Super gaaf zeg en wat ben ik benieuwd naar jullie foto's! Ik kan niet wachten op het volgende verhaal, want wat maken jullie veel mee!
Ik ben stik jaloers, maar gun het jullie natuurlijk super veel!

Blijf genieten
Liefs x

oma Lot

Fijn om weer iets te vernemen van jullie wat een geweldige reis tot nog toe en waar jullie voor je hele verdere leven van mogen genieten .

Ik mis je vooral je heerlijke gebabbel en je glimlach.

Mathijs -Maurits en Liselotte heel veel reisgenot en veel liefs Oma Lot

Lieve alledrie, Steeds weer verbazendwekkens al die ervaringen te mogen lezen ! Hopelijk blijft alles ook de volgende maanden zo goed gaan. Veel plezier samen en graag tot de volgende keer ! Liefs Oma dory

Payan

Ik ken nog wel een aantal panda's waarmee je kunt knuffelen hoor, geen probleem!!

Gerda

Lieve Matthijs, Liselotte en Maurits, super om jullie foto's te zien en die geweldige verhalen te lezen!!!!
Geniet er maar van, wat een ervaringen, wat een natuur en natuurlijk ben ik reuzejaloers op Lot met de panda! xxx Gerda

Hamba