Koh Samui, Koh Phangan en Bangkok
Dag allemaal,
Het lijkt een cliché te worden maar het blijkt keer na keer waar, de tijd vliegt hier. Natuurlijk is dat een positief punt daar de tijd vliegt als je het naar je zin hebt!
We hebben in de laatste weken weer een hoop gezien en ervaren en in de samenstelling van ons reisgezelschap is ook het nodige veranderd. Zo heeft Lisette ons inmiddels weer verlaten na een bezoek van 10 dagen in Thailand en heeft Maurits besloten om voor een periode van twee maanden op Koh Tao te blijven om daar te beginnen aan zijn opleiding tot Dive Master.
Het tweede punt komt voor sommigen wellicht als een verrassing er daarom zal ik het enigszins toelichten. Nadat Lot, Maus en ik op Koh Tao onze Advanced Open Water duikcursus hadden afgerond smaakte het hele duikwereldje voor Maus naar meer. De dag nadat we de Advanced cursus hadden afgesloten is hij doorgegaan met de volgende trede op de PADI-duikbrevetten-ladder, de Rescue diver cursus. Na deze cursus afgerond te hebben kreeg hij het idee om door te gaan voor Divemaster, een langdurige traject waarbij een groot aantal duiken en opdrachten gedaan dienen te worden. Na lang wikken en wegen heeft hij uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten ervoor te gaan. Natuurlijk na overleg met Lot en mij maar wij zouden de laatsten zijn om een dergelijk avontuur te dwarsbomen! Maurits zal zich over 6 tot 8 weken weer bij ons voegen.
Na de aankomst van Lisette zijn we met z'n vieren een aantal dagen op Koh Samui verbleven waar we het alle vier erg goed naar onze zin hebben gehad, maar zoals ook uit het vorige verhaal blijkt, gingen we door naar Koh Phangan, onder andere voor de Full Moon Party. Door een gebrek aan goede accommodatie zijn Lisette en Lot gelijk weer teruggekeerd naar Koh Samui en zo hadden Maus en ik een paar dagen samen op Koh Phangan. De avond van aankomst zijn we doorgegaan naar de Full Moon Party om daar samen met zo'n 13.000 andere bezoekers te feesten totdat de zon opkwam. Het was een mooie avond en zeker een hele mooie ervaring om met zoveel mensen op één en hetzelfde strand te staan terwijl de drank wordt geserveerd in emmers en iedereen beschilderd is met neon-verf. Niet het gemiddelde avondje uit.
De dagen na het feest hebben Maus en ik doorgebracht met het rond-scooteren op het toch wel erg mooie Koh Phangan. Schitterend om door de jungle naar de top van een heuvel te rijden om daar te genieten van het uitzicht over een rustige, kristalheldere, baai.
Na Koh Phangan scheidden onze wegen, Maurits begon aan zijn reis richting Koh Tao en ik vertrok richting Bangkok om daar Lisette en Lot weer te ontmoeten. En ik moet zeggen dat de dagen die we met z'n drieën in Bangkok hebben doorgebracht heel gezellig waren, we hebben heerlijk gegeten, mooie plaatsen bezocht en gevochten tegen de aanhoudende hitte in de altijd hete stad. Ik kan niet anders zeggen dan dat het bezoek van Lisette een groot succes was en voor we het wisten moest ze alweer terug naar Nederland.
Voor Lot en mij begon op dat moment een nieuw avontuur tijdens deze zes maanden durende reis. Op dit moment zijn we in Kuala Lumpur en we hebben het plan om de komende drieënhalve week door Maleisië en Singapore te reizen. Onze planning voor de komende tijd ziet er erg goed uit en we zullen jullie zo snel mogelijk weer berichten over onze avonturen!
Vergeet tot slot ook niet om de foto map van Thailand nog even te bezoeken want we hebben weer een aantal foto's toegevoegd.
Groeten vanuit Kuala Lumpur!
Matthijs
Matthijs,
Mooi verhaal en prachtige foto's. Ik wou dat ik mijn school tijd over kon doen, dan wist ik het wel. Geniet er maar van.
Groeten uit Nederland aan jou, "Lot"en "Maus"
Carla, Aniek en Stef.
PS., weet niet of Marrit reageert, die zit in Argetinie.
Gaaaaaaaaaaaaaaaaf!!!!!!!
Klinkt allemaal geweldig bruder!! Nog maar een paar weekjes en dan zien we elkaar :) Ik ga morgen de lonely planet van Indonesie vast kopen, voorpret!
Veel liefs, ook voor Lot en Maus!